camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De pakjes lagen verspreid op het wegdek. De weg werd drie uur lang afgesloten voor het verkeer.jdv

Koerier pakjesdienst zwaargewond na aanrijding, straat bezaaid met postpakjes

SINT-MARTENS-LEERNE/DEINZE

-

Een 19-jarige koerier van de pakjesdienst GLS is dinsdagvoormiddag omstreeks 9.30 uur op de Leernsesteenweg in Sint-Martens-Leerne, iets voorbij de Blauwpoortstraat, achteraan ingereden op een vrachtwagen met elevator van Eandis.

De klap was zeer hevig en de ravage was bijzonder groot. De chauffeur die in de richting van Gent reed, waar hij ook woont, zat gekneld in zijn stuurcabine. De brandweerzone Centrum post Deinze kwam in allerijl ter plaatse om de bestuurder te bevrijden. De brandweermensen moesten daarbij zeer omzichtig tewerkgaan.

Door de slag lag de rijweg volledig bedekt met pakjes uit de volgeladen bestelwagen.

Na een tijdje werken kon de chauffeur uit zijn hachelijke positie bevrijd worden en hij werd vervolgens door de ziekenwagen naar het UZ in Gent gebracht.

De chauffeur van de technische dienst van Eandis die net op die plaats een verlichtingsarmatuur wou vervangen bleef ongedeerd, maar was wel in shock. Gelukkig voor hem stond hij nog niet in zijn elevator. Ook de vrachtwagen liep zware averij op.

De weg tussen de grens van Drongen met Sint-Martens-Leerne en het rond punt in Leerne werd na het ongeval ongeveer drie uur afgesloten voor alle verkeer. Dit zorgde vooral in de smalle Moerstraat voor behoorlijk veel verkeershinder.

Na de middag kwam er uiteindelijk ook geruststellend nieuws binnen, het levensgevaar van de jonge chauffeur zou geweken zijn. (jdv)

De bestelwagen reed achteraan in op de wagen van Eandis.jdv