ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Steeds minder Vlamingen kopen zonneboilers, sector wijst op gebrek aan promotie door overheid

binnenlandIn Vlaanderen zijn vorig jaar 3.800 zonneboilers geïnstalleerd, zowat 16.000 minder dan vijf jaar eerder. Dat meldt VRT NWS vandaag op basis van cijfers van het Vlaams Energieagentschap. De sector wijt de dalende interesse voor zonneboilers aan het gebrek aan promotie door de overheid.

19 reacties

  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Mischien omdat je vooral warm water nodig hebt buiten die 2 zomermaanden ?
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Wij hebn 4 vlakke panelen zelf geplaats in 2002, 10 jaar later lekte die dure zonboiler van 500 liter al. Fabrieksfoutje id las, zelfs na reparatie terug lekken. Sinds 2012 werken wij met gasdoorstromer. Verbruikt wanneer nodig en kost minder. Terugverdientijd is heel belangrijk en weten hoe lang de onderdelen meegaan ook.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Wat nog kan stijgen is de verzekering en het KI!
  • Marcus Camps

    5 jaar geleden
    Ben je gek om er nog maar te denken om zoiets te installeren ? De ondersteuning ervan door de overheid is een schande en een voorbeeld van verspilling van overheidsmiddelen. Even wat uitleg, het duurt VEERTIG jaar om zo'n installatie af te schrijven, zelfs rekening houdend met de subsidies ervan. Dat je er ook nog 'EPB punten' voor krijgt maakt het nog absurder. Maak een einde aan dit bedrog a.u.b. ASAP.
  • Henri Dederen

    5 jaar geleden
    Heb er ook aan gedacht zulk een boiler te laten plaatsen toen mijn electrische boiler het had begeven. De prijs all in bedroeg meer dan 5000 Eur. Heb zelf mijn oude boiler weggehaald ,een nieuwe gekocht en geplaatst voor 700 eur. Mi onmogelijk om 5000eur terug te verdienen via besparing op electrisiteits factuur. Die boilers verslijten toch ook? En wat als er geen zon is?