© BELGA

Twintiger uit Meulenberg riskeert 20 maanden cel voor aanrijding

Een 29-jarige man uit de Houthalense wijk Meulenberg moet vrezen voor twintig maanden cel nadat hij op 18 juni 2015 betrokken was in een ernstig geval van verkeersagressie.

GeHo

De politie arriveerde in de wijk na een melding over een aanrijding in de Kerkstraat en een vechtpartij met een twintigtal inwoners. Toen de agenten arriveerden sloeg het merendeel op de vlucht, maar stapte de verdachte op de inspecteurs af. Hij toonde zijn beschadigde Opel Mokka. Er waren meerdere deuken en een bloedspoor te zien. Volgens de beklaagde was een man met twee hamers op hem afgestormd, sloeg hij op zijn voorruit, waarna de betichte door reed. Aanleiding was een eerder geschil over een verkeersmanoeuvre. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.

De agenten vonden de man even verderop in de wijk. Hij gaf bloed over en bloedde uit zijn mond. Volgens de betichte had hij niet de intentie om het slachtoffer aan te rijden, maar raakte hij hem in zijn vluchtpoging toen het zwart voor zijn ogen werd. Ook zou de gedupeerde eerder die dag al slaag in Meulenberg gehad hebben omdat hij zich ‘onrespectvol gedroeg’. Volgens het parket waren de inslagen op de wagen niet afkomstig van hamers en zijn daarop ook geen laksporen aangetroffen. “Moedwillige aanrijding”, aldus de procureur. Advocaat Jan Swennen hekelde dat het afwezige slachtoffer zijn verklaringen onophoudelijk wijzigde. “Het rammelt langs alle kanten. Mijn cliënt heeft zijn verklaringen nooit bijgesteld. Hij is doorgereden puur uit wettelijke zelfverdediging omdat iemand met twee hamers op hem afliep”, aldus de raadsman die de vrijspraak vroeg.

Vonnis op 5 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer