AP
Volledig scherm
© AP

Amerikaanse CO2-uitstoot stijgt ongewoon fors in 2018

De uitstoot van koolstofdioxide (CO2) in de Verenigde Staten is vorig jaar, na drie jaren van daling, opnieuw gestegen. De onafhankelijke onderzoeksinstelling Rhodium Group schat dat de CO2-uitstoot met 3,4 procent omhoogging, de op een na grootste stijging in meer dan twintig jaar.

4 reacties

  • Guido Backers

    5 jaar geleden
    Amerika ligt niet wakker van CO2. Benzine is er zo goedkoop, mede door de zeer vervuilende ontginning van schalieolie, dat men steeds maar grotere auto's koopt. Niemand wil nog een zuinige auto. Airco staat er typisch op 16 a 17° (jawel) terwijl het buiten 40° is. Het land van de oneindige verkwisting doet er nog een schep bovenop. Onze inspanningen om iets te doen zijn een druppel op een steeds heter wordende plaat.
  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Gezien het beleid van Trump, is daar niks ongewoons aan.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    De grootste CO2 uitstoot en de snelste stijger vorig jaar is China, naar schatting met 4,7% in 2018. Die zijn nu per hoofd van de bevolking al even hoog als het Europese gemiddelde, met grote verschillen tussen de steden en het platteland. Overigens normaal, gezien het energieverbruik toeneemt bij een betere economie en levensstandaard en de alternatieven onbetrouwbaar en/of onbetaalbaar zijn...
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Dat is goed nieuws voor de plantengroei. Die kan alleen maar wel varen bij een hogere CO2 gehalte.