Zoon van ontvoerder Danny Vanhamel riskeert half jaar cel voor verkeersagressie

© Karel Hemerijckx

De zoon van Danny Vanhamel, de ontvoerder van Anthony De Clerck, stond dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank terecht voor verkeersagressie. Hij riskeert een half jaar celstraf.

Wesley Vanhamel (30) zat op 1 april 2016 als passagier in de wagen van zijn moeder, die bestuurd werd door een vriend. Toen Vanhamel en zijn maat het voertuig van het slachtoffer inhaalden, flikkerde de voorbijgestoken bestuurder met zijn lichten. De twee wagens kwamen tot stilstand en de bestuurders stapten uit, waarna ze op de vuist gingen.

Vanhamel wilde naar eigen zeggen alleen tussenbeide komen, en vertelde de rechter dat hij, nu hij dertig jaar oud is, komaf heeft gemaakt met zijn jeugdzonden. “De laatste jaren ben ik niet meer het gerecht in aanraking gekomen,” aldus de man.

De strafrechter confronteerde hem fijntjes met zijn 25 veroordelingen door de politierechtbank, onder meer in november 2017. “Die boetes betaal ik allemaal netjes af,” aldus Vanhamel. “Vroeger nam ik het altijd op voor mijn kameraden, maar hier ben ik eerlijk. Ik wilde er alleen tussen gaan staan.”

Zijn advocate Caroline Curtis benadrukte ook dat het strafverleden van Vanhamel geen rol mocht spelen bij de beoordeling van deze zaak. Ze voegde eraan toe dat de twee automobilisten elkaar uit het drugsmilieu kenden.

De openbare aanklager meende dat het opzettelijk uitdelen van slagen echter bewezen was. Voor Vanhamel en zijn medebeklaagde werd een celstraf van elk zes maanden en een boete gevraagd. Het vonnis volgt op 5 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen