iStock
Volledig scherm
© iStock

Europees Mensenrechtenhof buigt zich over euthanasiezaak tegen België: “Staat moest mijn moeder beschermen, maar deed dat niet”

binnenlandHet Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg buigt zich over een euthanasiezaak tegen België. Onze landgenoot Tom Mortier stapte naar het Hof nadat zijn moeder Godelieve De Troyer in 2012 euthanasie kreeg van de bekende LEIF-arts en oncoloog Wim Distelmans wegens depressie. Het Hof zal onderzoeken of de Belgische staat delen van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens heeft geschonden.

9 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Waar zat de zoon in leeftijden van zijn moeder om ze te helpen?.Zou er niet ven verwonderd zijn en zo gebeurd het op veel plaatsen dat de kinderen weinig of geen aandacht hebben voor hun ouders ,als dan een ouder(ook nog alleenstaande) geen steun van kinderen heeft ,veelal moederziel alleen ervoor staat ,niet verwonderen dat depressie opduikt ,ja tot vraag tot euthanasie omdat de betrokkene zich waardeloos voelt.
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Tijd om de euthanasiewetgeving uit te breiden naar bijstand bij zelfmoord. Waarom is de dood zo'n taboe? Ik zou graag mijn eigen sterfdatum bepalen en dan hopen dat ik niet vroeger hoef te gaan...
  • Daniela Rosendaal

    5 jaar geleden
    Zelfmoord is voor velen moeilijk te accepteren maar niemand heeft het recht om een ander te dwingen door te gaan met leven. Als een persoon uitbehandeld is en er is geen andere mogelijkheid tot een waardig leven dan vind ik het mooi dat als iemand uit het leven wil stappen dat op een waardige manier kan doen.
  • Paul de Keyzer

    5 jaar geleden
    Er waren in het verleden tientallen-en waarschijnlijk veel meer - mensen die leden aan depressie die herhaalde keren om euthanasie vroegen en die nu een vrolijk leven leiden.
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Voor een arts geldt wel het beroepsgeheim, hij mag niet zo maar de familie, noch vriendenkring op de hoogte brengen. Ook de patient heeft dikwijls zijn redenen om de familie niet in zijn ziekte te betrekken.Daar heeft de familie dikwijls allemaal geen verhaal aan. Slechts uit het dossier zal blijken of er iets niet-correct gebeurd is.