CD&V’ers willen toch geen coalitie met ex-Vlaams Belang-lid in de Polder

© rr

De omstreden coalitie in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, die afhangt van de steun van iemand die verkozen is op de lijst van Vlaams Belang en daarna onafhankelijke werd, vindt geen genade in de ogen van prominente CD&V’ers. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer en federaal parlementslid Nahima Lanjri zeggen dat voor hen het cordon sanitaire in het district de facto doorbroken is en dat de meerderheid ook te krap is.

DH, EVW

Orry Van de Wauwer sluit zich aan bij de oproep van Jong CD&V-Antwerpen en zegt dat klacht moet worden ingediend bij het provinciale bestuur van de CD&V als de lokale CD&V-mandatarissen toch doorgaan met de coalitie met N-VA en de onafhankelijke. Nahima Lanjri houdt het liever nog bij een ‘ernstige waarschuwing’. Het districtscollege legt normaal om acht uur vanavond de eed af.

De woordvoerder van CD&V-voorzitter Wouter Beke verwijst naar Kris Peeters, Antwerps kopman voor de partij, voor de communicatie. Die heeft nog niet gesproken. Kennelijk wordt achter de schermen geprobeerd om de ene CD&V-schepen in BeZaLi, Sandra Suykerbuyk, en lokaal voorzitter Marcel Paardekam op andere gedachten te brengen.

Een mogelijk alternatief is alsnog een coalitie aan te gaan met PRO2040, waarin socialisten en onafhankelijken samen zitten. Maar de voordrachtsakte voor de coalitie met N-VA (zes zetels), CD&V (1 zetel) en de ene onafhankelijke (An Van Uffelen) is al een week geleden getekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen