Onafhankelijk raadslid An van Uffelen legde vanavond de eed af.
Volledig scherm
Onafhankelijk raadslid An van Uffelen legde vanavond de eed af. © Alfons Schryvers

N-VA en CD&V zetten door en vormen coalitie met steun ex-lid Vlaams Belang in Antwerps district, Jong CD&V dient klacht in tegen doorbreken cordon

In het Antwerpse district Berendrecht-Zandvliet-Lillo hebben de lokale bestuurders van N-VA en CD&V dan toch  een meerderheid gevormd met steun van een ex-lid van Vlaams Belang. Eerder vandaag hadden een aantal prominente Antwerpse CD&V'ers zich, net als Jong CD&V, tegen samenwerking uitgesproken. De jongerenorganisatie zal dan ook een interne klacht indienen omdat volgens hen het cordon sanitaire doorbroken is.

131 reacties

  • gustaaf guldentops

    5 jaar geleden
    stem met zijn allen;vlaams belang,dan kunnen zij bewijzen wat zij waard zijn,in het slechtste geval lukt het niet en dan verdwijnt het vlaams belang vanzelf alles netjes opgeruimt,punt andere lijn.
  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    Vlaams belangers betalen ook belastingen cordon is voorbijgestreefd en Moeten ook door de koning ontvangen worden !!!!!!!!??????????????
  • Juliaan Van Reeth

    5 jaar geleden
    Wat dit land écht verdeelt, is de uitvinding van groene ridder Jos Geysels: het Cordon Sanitair. Een volstrekt ondemocratisch principe waar alle andere, op macht beluste trado partijen, gretig mee instemden. In geen enkel Europees land heeft men dit ingevoerd, behalve in België. Divide et impera, nietwaar, Jos? Er wordt te veel gepolariseerd, zei U?
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    We zijn terug goed op weg met die tsjeven , zelfs die "jonge" gasten dwalen !!!
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Aan iedereen verdraagzaamheid opleggen, zelfs bij de meeste dodelijke aanslagen, maar zich in loopgraven ophouden als ze zelf een beetje verdraagzaamheid aan de dag moeten leggen. Politieke spelletjes en postjes zijn belangrijker dan een gemeente besturen. Als die VB-politica netjes binnen de lijnen kleurt, wat is dan het probleem? Er zijn heel wat "correcte" politici die de lijnen al niet meer zien en daar heeft men geen probleem mee.