REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nederlaag voor May: Brits parlement creëert nieuw obstakel voor brexit zonder akkoord

Brits premier Theresa May heeft vanavond in het Britse parlement een nederlaag opgelopen doordat een groep parlementairen die gekant zijn tegen een brexit zonder akkoord met de Europese Unie, een meerderheid achter zich konden scharen. Ze keurden een regel goed die nieuwe obstakels opwerpt voor een "no-deal".

6 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    GB politiekers hebben een eeuwenoude aangeboren vervormde gen. Het heers en verdeel gen waarmee ze de EU staten tegen mekaar uitspeelden om zo de EU tot stilstand te brengen, te beschadigen. Kunnen blijven onder dezelfde voorwaarden als alle andere staten, onder de EU vlag, in de €, zonder veto recht, met democratisch gedrag. Een ding moeten we toegeven hun systeem heeft het eeuwen lang volgehouden.
  • John Verschragen

    5 jaar geleden
    Voor spelling: no-deal En dan nieuw referendum: uitslag 52% voor blijven in de EU Chaos dan kompleet
  • John Verschragen

    5 jaar geleden
    Dat wordt een no-deal- uitslag volgens week dinsdag. En dan. ? May treedt af. Nieuwe Verkiezingen / Nieuw Referendum Uitslag: 52% wil dan bij blijven. De verdeeldheid blijft The Uncivil War sloops het VK tot op het bot.
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    Wat de Europese bevolking wilt telt niet. Net zoals de Europese grondwet die weggestemd werd, maar later toch werd goedgekeurd als een "verdrag". Politici doen wat ze willen, en bedriegen het volk aan de lopende band. Het is hoogtijd voor een andere democratie, terug ten dienste van de bevolking, in plaats van politici hun carrière...
  • marc van cauter

    5 jaar geleden
    Dus europa kan fluiten achter hun centen en GB vaart er wel bij