AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump wil stalen grensmuur: “Alle Amerikanen zijn slachtoffer van ongecontroleerde migratie”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft afgelopen nacht live de natie toegesproken vanuit het Oval Office in het Witte Huis. In zijn toespraak stelde Trump dat er een “groeiende humanitaire crisis” aan de gang is aan de zuidelijke grens van de Verenigde Staten. Hij wil 5,7 miljard dollar uittrekken voor een grensmuur “die zichzelf snel zal terugbetalen”.

77 reacties

  • Akkafietje de Wit

    5 jaar geleden
    Prima speech, en hij houdt zijn verkiezingsbelofte
  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    Volgend jaar een muur rond alle rijke stadsdelen?
  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    Als alle Amerikanen met een niet-europese achtergrond op de democraten zouden stemmen komen de republikeinen nooit meer aan de bak ondanks alle fraude.
  • Sharon Debeul

    5 jaar geleden
    Trump heeft de eerste 2 jaar van zijn ambtstermijn liggen slapen toen zijn republikeinen de volle macht hadden. Pas als de democraten het huis hadden overgenomen is hij plots wakker geschoten ofwa ?
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Eén vraag. Waarom werd de financiering voor "De muur" niet goedgekeurd door de Republikeinen toen die gedurende twee jaar van Trump bewind, toch de meerderheid hadden in Kamer en Senaat. Nu zij in de kamer in de minderheid zijn wil Trump ten kosten van zijn volk iets afdwingen, dat hij spelenderwijze had kunnen hebben. Dit is gewoon verdeeldheid en haat zaaien, en zo zal Amerika niet "groter" worden.