Lokale weersvoorspellingen zijn een trend. Het KMI meent dat veel bedrijven erin geïnteresseerd zijn en zelfs willen betalen voor deze specifieke informatie.
Volledig scherm
Lokale weersvoorspellingen zijn een trend. Het KMI meent dat veel bedrijven erin geïnteresseerd zijn en zelfs willen betalen voor deze specifieke informatie. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Uw postbode is straks ook uw weerman

Bpost begint nog dit jaar een proefproject waarbij dertig postwagens automatisch weerdata zullen doorsturen naar het KMI. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Op die manier kan het KMI een zo nauwkeurig mogelijk weerbericht maken.

29 reacties

  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Sommigen hebben het weer nier verstaan! Het gaat om een geautomatiseerd systeem. De postbode zelf moet de barometer niet aflezen.
  • Roeland Van de Wal

    5 jaar geleden
    Mooi.Dan kan je binnenkort zeggen,"Ik heb vandaag weer post gehad"......
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Tjonge, jonge, jonge, wat een zeurpieten weer. Het gaat om een geautomatiseerd systeem waarbij de bezorger geen extra taken krijgt.
  • walter De Witte

    5 jaar geleden
    Waaaw wat een idee zeg, indien ze nog de brieven in de juiste bus steken, een betere tijdspanne geven over de levering van de pakjes en de loketuren openen vanaf 8.30 ipv 10.00r dan kunnen ook ook nog genieten van een betere postdienst ook.
  • Patrick Bockstael

    5 jaar geleden
    dus eigenlijk combineren ze twee diensten die hun eigen job al niet kunnen... Bpost is een lachertje geworden, en het KMI is dat altijd al geweest...