Dries Van Langenhove (r.) met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vanmiddag op de persconferentie.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove (r.) met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vanmiddag op de persconferentie. © BELGA

Dries Van Langenhove trekt als onafhankelijke kandidaat Kamerlijst Vlaams Belang in Vlaams-Brabant: “Ik zal de strijd die ik op straat lever nu ook in het parlement voeren”

Dries Van Langenhove, de oprichter van de extreemrechtse jongerenorganisatie Schild en Vrienden, wordt federaal lijsttrekker voor Vlaams Belang voor Vlaams-Brabant. Opvallend: hij doet dat als onafhankelijke. “Ik ga mijn politiek activisme nu ook in het federaal parlement voeren”, aldus Van Langenhove samen met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op een persconferentie.

214 reacties

  • Alain Verschaeren

    5 jaar geleden
    Degene die roepen dat hij als onafhankelijke de list zal trekken moeten eens rondkijken. Wat doet Beels in Antwerpen en De Decker in West Vlaanderen. Trouwens hoeveel ministers zijn er niet die nooit op een lijst hebben gestaan en na de verkiezingen door hun partij aangeduid worden als minister. Koen Geens en Philippe Muyters zijn daar een mooi voorbeeld van en er zijn er waarschijnlijk nog. Dries is tenminste eerlijk en het is de kiezer die beslist!
  • roger boons

    5 jaar geleden
    veel succes .. doe verder
  • Guy Dupont

    5 jaar geleden
    Als spreker heeft die gast charisma. Als mens totaal niet geloofwaardig. Hoe kun je nu op een lijst staan als 'onafhankelijke'? Intussen groot aantal leugens uitkramen. Hopelijk is zijn ballonnetje snel doorprikt.
  • Artuur Lemmens

    5 jaar geleden
    Zeer tof. En proficiat Dries Van Langenhove dat je die schijnheilige Cools op canvas te kakken hebt gezet. Ik weet ook niet waarom die mensen als Cools zo publiekelijk keihard mogen liegen en met fake-accounts mensen mogen belagen. Cools, jij mag anders ook antwoorden? Wij van Vlaams Belang zijn eerlijke, sociale mensen. Waarom u dan niet?
  • gerrit willems

    5 jaar geleden
    Sorry , ik zit net naar villa politica te kijken . Is dat de manier waarop men debatten voert . Niemand luistert naar elkaar ,sommigen zijn op de gsm bezig andere zitten te lachen en te praten onder elkaar andere doen wat papierwerk . Totaal geen respect voor elkaar.