Mainstage Tomorrowland
Volledig scherm
Mainstage Tomorrowland © Photo News

Belgische festivals zijn niet van plan om voorbeeld Coachella te volgen: “We worden niet geconfronteerd met seksueel misbruik”

ShowbizzHet Amerikaanse festival Coachella maakte afgelopen weekend bekend dat het speciale medewerkers aanstelt die seksueel misbruik op het festival moeten voorkomen. Bovendien installeren ze genderneutrale toiletten om de festivalgangers niet in een genderhokje te duwen bij een toiletbezoek. “Wij worden niet met dergelijke klachten geconfronteerd, maar onze mensen zijn voor de meest uiteenlopende situaties opgeleid”, reageren de organisaties van Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland.

1 reactie

  • Rikkert Biemans

    3 jaar geleden
    We roepen om het “in hokjes duwen” te stoppen. Toch vinden sommigen het nodig voor elke zich anders voelende gemeenschap aparte toiletten te voorzien. Op den duur is het festivalterrein één groot toilet en blijft er geen plaats meer over voor optredens.
  1. Merel en ‘de houten’ Wodan: de opmerkelijkste romance van Tomorowland. “We slapen samen, leven samen, horen samen”
    Festivals
    2

    Merel en ‘de houten’ Wodan: de opmerke­lijk­ste romance van Tomorow­land. “We slapen samen, leven samen, horen samen”

    Ze slaapt met hem, houdt hem warm en beroert dagelijks zijn gevoelige snaren. De meest unieke romance van Tomorrowland weerklonk op het ‘Atmosphere’-podium waar Merel Van Hemelrijck (23) aantrad met ‘Symphony Of Unity’ én haar Wodan. “Wodan is al vijf jaar mijn beste vriend. Dit is niet mijn wereld en ik was nooit eerder op een festival, maar we speelden geen enkele foute noot.” En dat lag - zo verklapt ze- ook een beetje aan het weer.
  2. Van crowdsurfen op een krokodil tot de bellyslide en meezingen met ‘Let it Go’: de opvallendste momenten van machtig Alcatrazfestival vol Belgische toppers
    PREMIUM

    Van crowdsur­fen op een krokodil tot de bellyslide en meezingen met ‘Let it Go’: de opvallend­ste momenten van machtig Alcatraz­fes­ti­val vol Belgische toppers

    Het Alcatrazfestival in Kortrijk viert zijn vijftiende verjaardag in stijl. Wat een feest is het toch weer in De Lange Munte, met dank aan het zonnetje maar toch vooral aan de uitmuntende organisatie. De affiche is gevarieerd, van hoge kwaliteit en ook heel Belgisch. Ongeveer twintig van de 110 bands komen uit ons landje, en ze hebben geregeld meer succes dan internationale kleppers. Lolbands Alestorm en Electric Callboy oogsten waarschijnlijk het meeste succes, tot spijt van wie het benijdt.