Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Het tv-voorjaar schiet uit de startblokken: 5 tips voor een geslaagde avond

Lynn Van Royen in ‘De Luizenmoeder’.Beeld VTM

Het tv-voorjaar schiet vanavond eindelijk uit de startblokken. Zowel VTM als Eén komen met nieuwe programma’s. Vijf tips voor een geslaagde avond.

De luizenmoeder 

Deze nieuwe comedyreeks, die razend populair was in Nederland, speelt zich af in de bizarre wereld van basisschool De Akker. Hier zwaait de ‘oudermaffia’ de plak en dat ondervindt kinderpsychologe Hannah (Lynn Van Royen, Beau Séjour) aan den lijve wanneer haar dochter Fleur er school begint te lopen. 

Waarom wordt een Nederlandse succesreeks ‘vervlaamst’? En wat zijn de lokale gevoeligheden? Na Team Spirit en Wat mannen willen krijgt topreeks De luizenmoeder een remake aan deze kant van de Moerdijk: ‘Blijkbaar zien mensen graag hún versie van zulke herkenbare, eenvoudige komedies.’

Om 20.35 uur op VTM.

Eviva España

Nadat ze een jaar in Frankrijk doorbracht voor haar reportagereeks La vie en rose, trekt Annemie Struyf nu naar Spanje, waar ze Belgen volgt die zich om diverse redenen permanent in dat land vestigen.

Om 20.35 uur op Eén.

Far from the Madding Crowd

Historisch drama, naar het gelijknamige boek van Thomas Hardy uit 1874, waarin schapenboer Matthias Schoenaerts het hart van de eigenzinnige Carey Mulligan probeert te veroveren. 

Raised by the Village

Om verwende stadskinderen weer op het goede spoor te krijgen, hebben ze in Ierland een sociaal experiment op poten gezet: ‘City teenagers raised by the village.’ Het dorp als opvoedingsinstrument.

Om 21.25 uur op één.

Escape at Dannemora

Nieuwe Amerikaanse dramaserie, gebaseerd op de merkwaardige maar waargebeurde ontsnapping uit de streng beveiligde Clinton State Prison in New York in 2015. Patricia Arquette won een Golden Globe voor Beste Actrice voor haar rol in deze reeks. 

Ben Stiller mikt met de tv-serie met Benicio Del Toro, Paul Dano en Patricia Arquette op rauw, intens drama dat doet denken aan de duistere thrillers uit de jaren 70. Alles draait rond de waargebeurde ontsnapping van twee moordenaars. Lees er hier alles over. 

Om 22.10 uur op Canvas.