Grote (drug)kuis in Gentse prostitutiebuurt: 12 verdachten aangehouden

© rr

Gisterochtend zijn bij 11 huiszoekeningen in het Gentse 12 mensen opgepakt. Ze worden ervan verdacht drugs te dealen in de omgeving van het Gentse Zuid, de prostitutiebuurt van de stad.

Jan Claeys

"De lokale politie van Gent werd geconfronteerd met overlast en drugdealing in de omgeving van het Zuid", laat het parket in een mededeling weden. "Om deze problematiek in al zijn facetten te kunnen aanpakken werd in samenwerking met de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen een onderzoek opgestart."

Dat onderzoek leidde naar twee bendes die de buurt onveilig maken. Ze zouden, zeggen bronnen aan deze krant, cocaïne verkopen aan prostituees én hun klanten. Donderdagmorgen was er een grote actie georganiseerd om de bendes aan te pakken. Ongeveer 80 politiemensen waren daarbij betrokken. In totaal werden 9 huiszoekingen gedaan en werden 2 cafés doorzocht. Buurtbewoners zagen de politie met drugshonden ook binnenvallen in twee cafés in de Zuidstationstraat.Wat het totaal op 11 huiszoekingen brengt.

Er werden in totaal 12 verdachten opgepakt bij de actie, waarvan het merendeel van Albanese origine is. Bij de huiszoekingen werd onder andere een halve kilo cocaïne aangetroffen. Speurders vonden ook 21 500 euro cash geld en een paar vuurwapens. De 12 verdachten werden allemaal voorgeleid voor de onderzoeksrechter en zijn aangehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen