© Catwalkpictures

Vijf trends vanop de mannenmodeweek in Londen

De winter is nog niet halverwege, maar in Londen denken ze al aan komend najaar. Tijdens de plaatselijke mannenmodeweek zijn de trends voor volgende herfst voorgesteld. De ene modieuze hit is al toegankelijker dan de andere en wie vooruit wil zijn, draagt zijn wandelschoenen of Harry Potter-sjaal gewoon al deze winter.

vwh

Leder

Een lederen overhemd, bestaande uit fijne strookjes voor een vrouwelijke touch, een klassieke lederen vest of een lederen broek à la Lenny Kravitz: leder wordt komend najaar een grote trend onder de mannen. Combineer het ton sur ton, met een contrasterende kleur of met dierenprint voor een rock-’n-rollgehalte.

Wandelschoenen

Sneakers blijven in de mode, maar dan wel in een uitvoering waarin ze net iets meer op stevige wandelschoenen lijken. Bij Feng Chang Wang droegen de modellen exemplaren van Converse met een meer uitgesproken rubberzool, terwijl Christopher Raeburn stappers van Timberland herinterpreteerde.

© Catwalkpictures

XXL trenchcoats

Of je nu voor een model gaat met knopen, met sierlijk lint of strakke riem: de trenchcoat voor mannen in het najaar van 2019 is bij voorkeur lang en oversized. Militaire kleuren zoals bij David Beckham zijn merk Kent & Curwen zijn de klassiekers, met metallic grijs maak je een sportieve look pittig af.

© Catwalkpictures

Sjaals met Harry Potter-allures

Het zal niet allemaal om jassen dragen. De sjaal wordt over enkele maanden meer dan ooit een statement stuk. Extra punten als je op een Hogwarts-student lijkt door een meerkleurig resultaat te kiezen. Ook hier geldt dezelfde regel als bij de trenchcoat: bigger is better.

De opkomst van de mirts

Voor de durvers onder de mannen, bieden experimentele Britse ontwerpers een alternatief op de broek. De herfst zou volgens hen weleens het seizoen van de mirts kunnen worden. De term is een samenvoegsel van ‘man’ en ‘skirts’. De mannenrok, dus. Kilt, koker- of hoepelrok: aan jou de keuze. Ook gezien voor wie twijfelt tussen broek en rok: de broek met beensplitten op mannenmaat.

© Catwalkpictures

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer