Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Licht zal blijven branden deze winter, verzekert Marghem: “Terug een normale situatie”

Met de terugkeer van Tihange 3 en Doel 4 op het elektriciteitsnet zijn er geen zorgen meer omtrent de bevoorradingszekerheid van ons land deze winter. Dat heeft minister van Energie Marie Christine Marghem vandaag verzekerd. 

6 reacties

  • jan boden

    5 jaar geleden
    Eens de thuisbatterijen betaalbaar worden kunnen we de piekperiodes van 13000 MW aftoppen zodat de bestaande capaciteit beter benut kan worden.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Toch nog te nemen met een dikke korrel zout. Er draaien nu 4 van de 6 kerncentrales, goed voor 4000 MW, de rest is gas en invoer, voornamelijk uit Frankrijk. Als er een echte winterprik komt zoals voorspeld tegen het einde van januari, dan hebben we 13000 MW nodig in de piekperiode. Ook Frankrijk en andere landen hebben dan hun volle capaciteit nodig in eigen land. Dat wordt dan nog steeds spannend...
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Hoe lang gaat dit circus nog blijven duren ? Ze zouden beter investeren en onderzoek doen naar moderne kerncentrales. Kijk naar Frankrijk en Zwitserland. Maar ze geven hier liever honderdduizenden euro's uit aan politieke graaiers hun opstapvergoedingen !!!
  • Wilfried Vandenbussche

    5 jaar geleden
    Dank zij de kerncentrales! Met zon en wind lukt het niet om alle huishoudens en bedrijven in gang te houden. Zeker niet wanneer het wagenpark grotendeels met elektrische aandrijving zou rijden (of beter ... niet meer kan rijden).
  • Baba Aurhum

    5 jaar geleden
    Aan het raam van mijn living hangt de straatlantaarn, gratis verlichting.