Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Opschudding in petanque-land: “Veel Belgische spelers gebruiken cocaïne, ze gaan naar toilet en gooien nadien geen bal meer fout”

PetanqueDe Belgische petanquewereld ligt onder vuur. Twee Nederlandse kampioenen in ‘jeu de boules’ halen in een dubbelinterview bij VICE Sports zwaar uit naar de beoefenaars van de sport in ons land. Volgens Kees Koogje (27) en Edward Vinke (46), die ook al deelnamen aan EK’s en WK’s, zitten veel Belgische petanquespelers aan de cocaïne.

21 reacties

  • ray monty

    4 jaar geleden
    mensen die vragen stellen bij het gebruik omdat het enkel maar petanque is. Petanque is een sport/spel waar hoge concentratie gewenst is ook uw gevoel speelt een grote rol en natuurlijk de techniek. Aan techniek kan men enkel schaven en oefenen maar de rest kan hert gebruik van die middelen bevorderen daarom dat het mogelijk ook gebruikt wordt. Middelen worden in elke sport gebruikt ook op amateurniveau.
  • willy zachel

    4 jaar geleden
    Drugs is tegenwoordig algemeen en dat komt voor een groot deel omdat het verboden is als ze het morgen toelaten zal het gebruik drastisch verminderen ! Dat is nu eenmaal de menselijke natuur ! Iets dat verboden is trekt aan om het toch te doen ? Het is aarts dom van de politiek om dit niet te willen inzien !
  • NANCY IMPENS

    5 jaar geleden
    In alle landen, bij alle sporten, gebruikt men drugs om de prestaties te bevorderen. Men spreekt hier wel over een paar nestbevuilers hee. De namen zijn alom bekend. De modale petanquer gooit zijn balletje niet onder invloed.
  • Dirk Maeyens

    5 jaar geleden
    Je kan petanque een beetje vergelijken met top voetbal. Is even "lastig" maar duurt langer en je moet meer en langer geconcentreerd blijven. EN... Inderdaad, ik heb het nog nooit meegemaakt of ondervonden in die 15 jaar petanque dat er iemand onder invloed was van dope. Onze noorderburen blazen het ietsje teveel op.
  • Chiel Van Damme

    5 jaar geleden
    Petanque kun je nu toch geen sport noemen? Eerder een spel.Wat is daar van sport aan? Komt niets intensief kijken bij een balletje 5 meter ver te gooien.