Trump reist vandaag naar de Amerikaanse grens in het Texaanse grensdorpje McAllen om zijn pleidoor voor een muur kracht bij te zetten.
Volledig scherm
Trump reist vandaag naar de Amerikaanse grens in het Texaanse grensdorpje McAllen om zijn pleidoor voor een muur kracht bij te zetten. © AP

Trump hint nu toch op noodtoestand om muur te bouwen zonder goedkeuring Congres: “Zou verrassend zijn als ik dat niet zou doen”

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat het “verrassend zou zijn” als hij de noodtoestand niét zou uitroepen om de muur langs de Amerikaans-Mexicaanse grens te kunnen financieren. Op die manier zou Trump het Congres kunnen passeren. Trump stapte het gisteren af tijdens een bijeenkomst met de Democratische parlementsleden nadat die te kennen gaven dat ze nog altijd niet bereid zijn 5,7 miljard dollar te geven voor de muur. Trump ontkent dat hij boos is weggelopen. “Ik bleef heel beleefd.”

86 reacties

  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Wat een dom gedoe. Amerika kan niet zonder profiteren van goedkope buitenlandse werkkrachten, ze zijn van Afrikaanse slaven overgestapt naar het uitbuiten van Midden -en Zuid Amerikaanse extreem goedkope zwartwerkers. Trouwens, de allochtonen zitten in reservaten.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Trump heeft die muur beloofd. Die muur zal er komen. Ik durf zelfs wedden dat hij opnieuw verkozen wordt. Vele Amerikanen zijn tevreden met hem. Dit wordt vakkundig door onze linkse media doodgezwegen. Alhoewel ik zijn tegenstanders in eigen land niet links zou noemen.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Niemand doet hem na. Daar zijn ze hier te laf voor.
  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Wat wordt die Trump toch met argusogen gevolgd! Zelfs als hij ergens op zinspeelt, is dat al een krantenkop.
  • Pierre Dijk

    5 jaar geleden
    Dan komen ze gewoon per boot of per vliegtuig. Denkt hij nu echt dat dit gaat helpen. Gewoon een klein kind dat zijn muurtje wil en hiervoor vele gewone burgers aan het gijzelen is. De democraten willen een kostenvriendelijke en goede oplossing.