Er waren vorig jaar maar negentien binnenlandse adopties in ons land.
Volledig scherm
Er waren vorig jaar maar negentien binnenlandse adopties in ons land. © thinkstock

Amper 19 binnenlandse adopties in 2018: “Instagram-generatie wil het perfecte kind”

In 2018 zijn er in Vlaanderen maar negentien binnenlandse adopties uitgevoerd. De voorbije tien jaar schommelde het aantal tussen de 22 en 35. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Kind & Gezin. Vlaams Parlementslid Lorin Parys (N-VA) gebruikt de cijfers als kapstok voor een bezorgdheid. Hij waarschuwt voor de "zoektocht naar het perfecte kind". 

14 reacties

  • Kris Delrue

    5 jaar geleden
    Wie ECHT een kind wilt doet er alles aan. Als geld een noodzaak is dan moet je sparen.
  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Als mensen hun kind niet mogen kiezen, zullen ze helemaal niet meer adopteren.. willen ze,dat? De politici? Dommeriken.
  • an kobe

    5 jaar geleden
    Is de verklaring die Parys geeft gestoeld op enig empirisch onderzoek? Zou het dalend aantal kandidaat-adoptieouders niet eerder te wijten zijn aan het feit dat je overal leest hoe ongelofelijk zwaar, lang, en duur de adoptieprocedure is? En hoe de betrokken diensten geen enkel respect hebben voor het priveleven van de kandidaten, op het treiterige af (tot vragen over het seksleven toe)?
  • Bonnie Valgaeren

    5 jaar geleden
    Ik denk dat de wachttijd van 5-6 jaar een grotere invloed heeft op het aantal adopties dan het geslacht van de ouders... Niet vergeten dat heel vaak ouders al een vruchtbaarheidstraject doorlopen hebben voor ze aan adoptie beginnen denken, en dat het dus in realiteit eerder 10 jaar is voor je kinderwens vervuld geraakt.
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Misschien toch ook eens aangeven dat er steeds minder kinderen beschikbaar zijn voor adoptie. Dat is ook voor buitenlandse adoptie zo. Het verschil tussen 22 in 2015 en 19 in 2018 is ook niet zo gigantisch groot trouwens.