De assemblagefabriek van Ford in Genk werd eind 2014 al gesloten.
Volledig scherm
De assemblagefabriek van Ford in Genk werd eind 2014 al gesloten. © BELGA

Ford schrapt duizenden banen in Europa en sluit mogelijk fabrieken

EconomieHet Amerikaanse autoconcern Ford gaat in Europa duizenden banen schrappen. De autobouwer wil met een breed herstructureringsplan winstgevender worden en sluit fabriekssluitingen niet uit. Dat heeft Ford donderdag bekendgemaakt.

5 reacties

  • john Roderigas

    5 jaar geleden
    dat de staat dan de invoerrechten verhoogd. meer inkomsten voor hen en minder verkoop van deze wagens. simpel
  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Jobs, jobs jobs beloofde Michel in de Kamer, misschien bedoelde hij bij de politie die meer en meer geconfronteerd worden met geweld sedet het opengrenzenbeleid.
  • Gilbert De Meyer

    5 jaar geleden
    kan niet anders in de goedkope loon landen lopen verschillende merken van een en dezelfde band, er moest eens wat van komen.
  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    Duitsland heeft nog 2 Ford fabrieken. Köln is een hele grote en het EU hoofdkwartier, die overleeft het wel. Maar het kleine Saarlouis zou wel eens aan de beurt kunnen zijn.
  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    Dit is nog maar een begin, bij alle merken draait de productie ver onder optimaal. De regelgeving maakt de nog te maken auto's al op voorhand onverkoopbaar, dus die worden niet meer gemaakt. Als je geen kolen meer mag stoken gaan de mijnen dicht, als je geen auto meer mag rijden sluiten de autofabrieken. Ondertussen verzint schoonmoeder EU nog wel wat nieuwe " jobs" via nog meer regeltjes en burgerpesterijen.