Alejandro Pozuelo en Hans Vanaken.
Volledig scherm
Alejandro Pozuelo en Hans Vanaken. © BELGA

Ex-winnaars laten in aanloop naar Gouden Schoen in hun kaarten kijken: “Toch jammer dat we met zekerheid de winnaar al kennen?”

Gouden SchoenDe Gouden Schoen nadert met rasse schreden. Wie schrijft de 65ste editie op zijn naam? Wie kroont zich tot ‘Trainer van het Jaar’? En wie was de beste Belg in het buitenland? Wij stelden de meest prangende vragen aan onze raad der wijzen. Vandaag laten we Erwin Vandenbergh aan het woord, winnaar in 1981. “Het is toch jammer dat we met zoveel zekerheid nu al de winnaar kunnen aanduiden?” 

5 reacties

  • annita verelst

    5 jaar geleden
    ocharme het belgische voetbal als er al maar 1 speler in aanmerking komt die dan nog te kort komt voor de nationale ploeg . Ge moet niet veel kunnen om tegenwoordig een gouden schoen te bemachtigen.Waar is die goeie oude tijd dat er een tiental kandidaten aanspraak konden maken op die beloning.
  • Roland Leurs

    5 jaar geleden
    "De spelers van Genk met pozuelo konden geen heel jaar bekoren", mag ik je er toch aan herinneren dan genk zowel vorig jaar na de winterstop als dit seizoen de meeste punten behaald heeft. Pozuelo bezit gewoon kwaliteiten die niemand anders in België heeft.
  • Guy Bevers

    5 jaar geleden
    Trossard veruit de beste.
  • Allard Emile

    5 jaar geleden
    Ik weet nog beter, geeft hem aan KV Mechelen die hebben toch een gans jaar mooie met den bond hun voeten gespeeld!
  • didier de coster

    5 jaar geleden
    geef de schoen aan bayat dit jaar , die heeft wat betekend dacht ik toch ......