Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Parket bevestigt inverdenkingstelling Dries Van Langenhove, die zelfs al inzage vroeg in strafdossier

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove wel degelijk in verdenking is gesteld na de Pano-reportage van vorig jaar. Dat gebeurde nadat het parket een onderzoeksrechter vorderde, waardoor Van Langenhove “impliciet” in verdenking gesteld is, “wat gelijkgesteld is met een formele inverdenkingstelling”, zegt persmagistraat An Schoonjans. Van Langenhove is daar ook al langer van op de hoogte, aangezien hij al formeel een verzoek heeft ingediend inzage te krijgen in het strafdossier, wat hem geweigerd is. In tegenstelling tot een formele inverdenkingstelling zegt de impliciete inverdenkingstelling nog niets over de bewijslast.

127 reacties

  • Erwin Lambrechts

    5 jaar geleden
    ik heb toch zwaar mijn bedenkingen over de journalistiek van de VRT en zeker over die Cathleen cools het zou zeker niet deontologisch mogen dat die reporters als éérste op de' hoogte zijn vooraleer de betichte op de hoogte is daaraan zie je maar dat de reporters betaald worden door de overheis en kunnen komen zeggen wat ze willen zonder verdediging en iemand kunnen veroordelen ZONDER proces schandalig ronduit .
  • Werner Rammelaere

    5 jaar geleden
    Een aantal zaken tarten toch de logica: als je in verdenking bent gesteld, het je het RECHT om je dossier in te kijken. Hij vraagt het en het wordt geweigerd! Maar als je in verdenking bent gesteld, heb je dat recht, dus logischerwijze kan je dan concluderen dat je dan niet in verdenking bent gesteld. Analoog, als je zwanger bent, groeit er een kindje. Als achteraf blijkt dat er geen kindje groeit, ben je toch niet zwanger?!
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Ik blijf erbij dat Scild en Vrienden geen criminele organisatie is.Er is geen zwartgeld mee gemoeid,geen Agusta verleden,geen ARCO lange vingers geen PS-SP schandalen.Maar dat een door gemeenschaps gelden programmas gemaakt om politiek gerichte tegenstander te schaden is meer dan verdacht.Misschien niet voor publicatie goed bevonden toch maar gezegd.Eerlijk is eerlijk.
  • Baldr VanHoek

    5 jaar geleden
    Alsjeblieft als je als journalist je gelijk moet hebben met een juridische woordspeling noem ik dat overorganiseren en kan je op gelijkaardig voortschrijdend oordeel zelfs stellen dat Cools goeie relaties heeft met het juridisch bestel. Kortom, het politieke landschap wordt alsmaar duidelijker en gaat misschien wel in shock de komende jaren... want wie weet hoe radicaal nu moet worden gezien.
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Hij zal snel politiek dood verklaard worden hij is anders denkend en dat is niet toegelaten.