Dries Van Langenhove bij Kathleen Cools in Terzake.
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Van Langenhove bij Kathleen Cools in Terzake. © VRT

Wordt onderzoek stopgezet als Dries Van Langenhove verkozen raakt als parlementslid? (En 7 andere vragen na verhit gesprek in Terzake)

Juridische spraakverwarring in de studio van Terzake woensdagavond. Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove ontkende in de studio meermaals dat hij in verdenking gesteld was door het Oost-Vlaamse parket. Aan de overkant: Kathleen Cools, die herhaaldelijk tegenwierp dat het parket dat juist bevestigde.  We vroegen aan professor strafrecht Frank Verbruggen van de KU Leuven hoe het nu juist zit.

30 reacties

  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    Het is verschrikkelijk hoe dat mens haar gast behandelde, tegenwoordig moet alles op sensatie uitdraaien. Gewone verslaggeving is er niet meer bij.
  • Ronny Dekimpe

    5 jaar geleden
    Dit was geen interview, maar een show. Ik was precies aan het kijken naar de vroegere Jerry Springer show. Gelukkig ging men elkaar nog niet ten lijf. Ik weet te weinig omtrent DVL. Maar Mevrouw Cools, U daalt wel in mijn achting.
  • Roger Dufour

    5 jaar geleden
    Cools zit daar niet op haar plaats. Zij wordt door u en mij betaald om aan journalistiek te doen zoals het hoort en niet zoals een soort dieprode maffia. Stop ermee Cools en ga de zwijnen eten geven.
  • Wim ELBERS

    5 jaar geleden
    Kijk naar wat er in Frankrijk gebeurt. En neem daar een voorbeeld aan. Vroeg of laat zal het volk zich ook bij ons tegen de journalistieke kaste keren. Cools & C° vragen best politiebescherming aan.
  • marc van cauter

    5 jaar geleden
    neen hij gaat binnenkort naar de SPA en dan is alles opgelost zeker
  1. Census 2021. We zijn met 11,5 miljoen, hebben een gemiddelde leeftijd van 42 jaar en huwen minder dan tien jaar geleden

    Census 2021. We zijn met 11,5 miljoen, hebben een gemiddelde leeftijd van 42 jaar en huwen minder dan tien jaar geleden

    België telde 11.521.238 inwoners begin 2021, een stijging met 5,2 procent tegenover de 10.951.266 inwoners in 2011. Dat blijkt uit de Census 2021, de volkstelling die het Belgische statistiekbureau Statbel elke 10 jaar doet. Uit de telling blijkt onder meer dat steeds meer Belgen een diploma hoger onderwijs behalen, dat steeds meer Belgen aan het werk zijn en dat ook het aandeel inwoners met een vreemde nationaliteit is gestegen.
  2. Parket bevestigt inverdenkingstelling Dries Van Langenhove, die zelfs al inzage vroeg in strafdossier

    Parket bevestigt inverden­king­stel­ling Dries Van Langenhove, die zelfs al inzage vroeg in strafdos­sier

    Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove wel degelijk in verdenking is gesteld na de Pano-reportage van vorig jaar. Dat gebeurde nadat het parket een onderzoeksrechter vorderde, waardoor Van Langenhove “impliciet” in verdenking gesteld is, “wat gelijkgesteld is met een formele inverdenkingstelling”, zegt persmagistraat An Schoonjans. Van Langenhove is daar ook al langer van op de hoogte, aangezien hij al formeel een verzoek heeft ingediend inzage te krijgen in het strafdossier, wat hem geweigerd is. In tegenstelling tot een formele inverdenkingstelling zegt de impliciete inverdenkingstelling nog niets over de bewijslast.