Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/Cultura RF

Test-Aankoop klaagt verdwijnen van gratis bankrekening aan: “Klanten moeten gratis aan hun eigen geld geraken”

Elke bank zou een gratis bankrekening moeten aanbieden. Dat vraagt verbruikersorganisatie Test-Aankoop. Aanleiding is het verdwijnen van opnieuw een gratis rekening, ditmaal bij Deutsche Bank. Volgens de consumentenorganisatie blijven er nog - naast enkel internetrekeningen en niche-aanbiedingen - maar twee gratis rekeningen over in ons land: Keytrade KeyPack en de Argenta Girorekening. 

31 reacties

  • Patrik Van Hover

    5 jaar geleden
    Patrik van hover Als de bankfilialen verhuizen buiten de centrumsteden doet dit zeker geen goed aan de dienstverlening en verplicht zo de klanten te verhuizen naar andere banken welke toch nog in de stad blijven. Ze houden blijkbaar geen rekening met oudere klanten
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Ik betaal voor mijn crypto 'rekeningen' niets. Waarom ook? Het is mijn geld dat ik in mijn eigen bank stokeer. Als je bij een bank geld stokeerd dan weet je dat daarmee gaat 'gespeeld' worden op de beurs of andere zaken mee gebeuren. Als je bank failliet gaat ben je je geld kwijt. Ja, er bestaat een staatsgarantie, maar lees die kleine lettertjes is door en je weet dat je de pineut bent.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Voor het beheren van mijn rekening bij Belfius, betalen. Ik beheer mijn rekening zelf. Waarom betalen?
  • Patrick Rasschaert

    5 jaar geleden
    Veel dienstverlening? Welke? Filialen worden gesloten en op veel plaatsen moet men zoeken naar een automaat. Voor werkende mensen is het quasi onmogelijk nog iemand te spreken tenzij ze verlof nemen. Ze maken immense winsten als je ziet welke kantoorgebouwen ze optrekken en welke dividenden ze uitkeren aan CEO"s en aandeelhouders. Ze moesten zich schamen.
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Welke dienstverlening op het plaatselijke kantoor van mijn bank is enkel nog iemand aanwezig na het maken van een afspraak, soms moet men meer dan een week wachten tot er iemand beschikbaar is. Als men mij de keuze moest geven zou mijn loon gewoon cash uitbetaald worden zo als vroeger.