Geweigerde auto legt duizenden foutieve adressen bloot in Kruispuntbank

© © VRT

De Kruispuntbank van Ondernemingen, het centrale register van de overheid met gegevens van Belgische ondernemingen, telt duizenden foutieve adressen. Het probleem kwam aan het licht nadat een dokter uit Aalter zijn Italiaanse sportwagen niet had kunnen inschrijven bij de DIV (Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen). Dat hij geen nummerplaat krijgt voor de auto, is het gevolg van de aanpassing van 34.351 adressen na de fusie van Vlaamse gemeenten op 1 januari 2019.

Door de fusies

De fusie van in totaal negen gemeenten in Vlaanderen zorgt voor een administratieve operatie waarbij heel wat overheidsdiensten hun adressenlijst moeten aanpassen. Een reeks gemeenten delen een nieuwe fusienaam, andere gemeenten behouden hun naam na een fusie. De beheersdienst van de Kruispuntbank voerde de aanpassingen door op 3 januari, maar de ingreep zorgt voor problemen bij andere overheidsdiensten.

Niet geconverteerd

De federale overheidsdienst Economie bevestigt donderdag dat 5.889 adressen bij die operatie niet geconverteerd zijn, wat voor de betrokken bedrijven en personen voor problemen kan zorgen. 3.173 adressen zijn geen officiële adressen. Die bedrijven zullen worden opgespoord en gevraagd correcte gegevens te verschaffen. 2.565 adressen komen wel voor in het Vlaamse adressenregister, maar kunnen niet automatisch omgezet worden. De adressen zullen manueel aangepast worden, een administratieve oefening die tijd vraagt.

De FOD Economie roept de dokter uit Aalter ondertussen op om contact op te nemen met de beheersdienst van de Kruispuntbank. Andere bedrijven die dringende aanpassingen nodig hebben, kunnen contact opnemen met de helpdesk KBO op het nummer 02 277 64 00, zodat de omzetting prioritair behandeld kan worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen