In de uitzending is goed te zien dat niet iedereen een gordel draagt in de wagen.
Volledig scherm
In de uitzending is goed te zien dat niet iedereen een gordel draagt in de wagen. © VTM

Kan en mag dit wel? Kinderen Davy Gilles zonder gordel op overvolle achterbank op tv

TVGisteren waren Davy Gilles (42) en zijn gezin te zien in ‘Groeten Uit’ op VTM. Hun passage in het programma krijgt echter een onverwacht gevolg: Agentschap Wegen en Verkeer stelt zich vragen rond de veiligheid bij sommige fragmenten. In de aflevering is te zien hoe de kinderen met z’n vieren plaatsnemen op de achterbank van de wagen. Bovendien draagt niet iedereen een gordel. Gilles reageerde inmiddels op de kwestie: “De rit in de oldtimer was begeleid, over een korte afstand.”

30 reacties

  • Marcel De Kerpel

    5 jaar geleden
    Laat de mensen toch doen! Als ze hun kinderen op de achterbank willen zonder gordel, so what
  • Guy Dupont

    5 jaar geleden
    Komaan mensen. Niet gaaan overdrijven hè. Vroeger was het anders dan nu.
  • Jos Indigne

    5 jaar geleden
    Mag het in zo een oude auto niet gordelloos ????
  • KATHLEEN VAN DAMME

    5 jaar geleden
    Hoe veilig het allemaal is hangt van de bestuurders af : met of zonder gordel : als je auto in brand staat ben je beter af zonder, bij aanrijding mag je de gordel aanhebben als er één tegen hoge snelheid tegen je rijdt hangt alles af van het lot. Maar ja, allemaal die agentschappen moeten een alibi hebben om de politieke vriendjes te bevoordelen en een postje te geven.
  • Erik Pauwels

    5 jaar geleden
    Als ze zich daar nu eens zouden bezighouden met de weginfrastructuur,als je op enorm veel punten in de fout bent,is het misplaatst om op futiliteiten van een ander kritiek te geven.Het klopt wel,maar buiten klopt er veel niet.