President Donald Trump aan de zuidelijke grens in Texas samen met de Republikeinse senatoren John Cornyn (links) en Ted Cruz uit Texas en enkele Amerikaanse grenspolitieagenten.
Volledig scherm
President Donald Trump aan de zuidelijke grens in Texas samen met de Republikeinse senatoren John Cornyn (links) en Ted Cruz uit Texas en enkele Amerikaanse grenspolitieagenten. © REUTERS

Trump die noodtoestand dreigt uit te roepen: “Ik heb nooit gezegd dat Mexico voor de muur zou betalen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Amerikaans-Mexicaanse grens in McAllen in Texas. Daar verdedigde hij nog eens zijn eis voor de bouw van een muur. Hij beweerde ook nog dit over zijn campagnebelofte voor de aanwezige pers, die hij opnieuw bestempelde als “fake news”: “Ik heb nooit gezegd dat Mexico voor de muur zou betalen. Natuurlijk heb ik nooit bedoeld dat ze een cheque zouden uitschrijven. Ze zullen ervoor betalen dankzij het ongelooflijke handelsakkoord dat we met Mexico en Canada afsloten. Dus Mexico zál de muur betalen, onrechtstreeks.”

24 reacties

  • Nicolas Dujardin

    5 jaar geleden
    Lezen sommige mensen ook een volledig artikel voor ze hier reageren??? Trump zegt niet dat hij nooit heeft gezegd dat mexico de muur zou betalen. Ja, trump heeft vele malen gezegd dat mexico voor de muur zal betalen, maar dachten jullie nu echt dat hij bedoelde dat de mexicaanse overheid een cheque van 5miljard zou uitschrijven voor amerika??? Dan denk je echt niet goed na... Mexico zal onrechtstreeks het grootste deel betalen door het nieuw handelsakkoord tussen de us, mexico en canada....
  • Sil Bakker

    5 jaar geleden
    Ik stel voor dat de BeNeLux hem voor een "huge amount" Lego- blokjes schenkt. Kan hij eindelijk gaan bouwen. Of nee, Duplo blokjes want die zijn "much bigger"!
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Vergetachtig want de halve wereld heeft dit gehoord op TV. Zou hij echt zo dom zijn dit zelf te geloven
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Die man weet op dinsdagmiddag niet meer wat hij in de voormiddag zei.
  • Hans Oxida

    5 jaar geleden
    De man zit al zijn hele regeerperiode in “herverkiezingsmodus”. Hij draagt zelfs zijn “make America great again” pet. Dat zo iemand überhaupt president IS. Brrr.