De hoofdzetel van Proximus in Brussel.
Volledig scherm
De hoofdzetel van Proximus in Brussel. © Photo News

Dinsdag staking bij Proximus tegen herstructureringsplan: “Onze militanten willen respect”

De vakbonden roepen het personeel van Proximus op om dinsdag het werk neer te leggen uit protest tegen het herstructureringsplan bij het telecombedrijf. Deze week raakte bekend dat er 1.900 jobs bij Proximus op de helling staan, al zouden er ook 1.250 aanwervingen volgen.

10 reacties

  • Johan Van Hoof

    5 jaar geleden
    1900 man buiten en er terug 1200 aanwerven. Ofwel duurdere ouderen vervangen door jonkies, en de rest mag het werk van de 700 extra ontslagen werknemers bijwerken. 240 miljoen besparen, maar ook 500 miljoen dividend uitkeren!!! Geen enkel grijntje respect meer voor de werknemer.
  • Patrick Martens

    5 jaar geleden
    Oudere werknemers ontslaan om jongere goedkopere werknemers aan te nemen. Laat de oudere loyale werknemers de kans om zich om te scholen. Ik heb dat op mijn werk ook gedaan.
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Even goed staken, liefst op een vrijdag en afdwingen dat er structureel weinig veranderingen komen, om dan over tien jaar vast te stellen dat Proximus niet meer bestaat.
  • Sanne Vermeulen

    5 jaar geleden
    Aan sommige dingen is nu eenmaal niets te doen. Staken heeft totaal geen zin, het is niet dat het iets oplevert. Hebben ze trouwens niets anders te doen? Onderhandelen bijvoorbeeld? Of werken?
  • francis vanoverschelde

    5 jaar geleden
    De dure der uit de goedkope in , niks aan te doen