De Belgische IS-strijdster Tatiana Wielandt met een van haar kinderen.
Volledig scherm
De Belgische IS-strijdster Tatiana Wielandt met een van haar kinderen. © VRT

Geens: “Overheid is volop bezig om kinderen IS-moeders uit Syrië terug te halen”

De overheid is samen met internationale organisaties volop bezig Belgische kinderen van IS-strijders uit Syrië terug te brengen naar ons land. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) aan de VRT. De rechtbank verplichtte de Belgische staat onlangs de kinderen terug te brengen. De moeders blijven voorlopig in Syrië.

15 reacties

  • Luk Gonnissen

    5 jaar geleden
    Het gaat niet enkel om deze kinderen maar er gaan er nog 100 den volgen. Ze terughalen is één zaak maar hoe en wat is een andere zaak... hoe gaat men dat kaderen, deradicalseren en de familie die hier zit die hebben er niet voor kunnen zorgen dat die moeders terroristen werden. Vele vragen die opgelost moeten worden voor ze kunnen terugkeren.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Ik las hier al dat die kinderen niet bij de grootouders mogen. Bij wie dan wel? Na al die heisa rond die kinderen zullen weinigen voor opvang te vinden zijn. Maar vroeg of laat gaan die kinderen naar hun moeder op zoek gaan, zoals wij dat trouwens ook zouden doen. Laat die moeders maar meekomen, maar dan wél een hele tijd in detentie en heropvoeding.
  • Marleen Keuleers

    5 jaar geleden
    Weet iedereen, die hier zijn mening mag geven, écht wat zij zoal verkondigen? Is iedereen zich ervan bewust dat het hier over kinderen gaat. Kinderen, die het recht hebben om in een veilige omgeving op te groeien. Is de ontmenselijking al zover toegeslagen dat we zelfs kinderen niet meer als mensen, maar als een bedreiging gaan zien?
  • Michel Rooms

    5 jaar geleden
    Voor mij kan dit op 1 voorwaarde, NIET bij een moslimgezin (en al zeker niet bij de grootouders) of je loopt de kans dat ze weer die onzin ingepompt krijgen.
  • Gilbert Rodts

    5 jaar geleden
    Dat die kinderen kunnen terug keren vindt ik goed maar de moeders die hebben zelf gekozen om naar daar te gaan en te blijven als lid van IS die moeten zelf maar uitzoeken hoe het moet .