In Vlaanderen heeft voorlopig enkel Antwerpen een lage-emissiezone.
Volledig scherm
In Vlaanderen heeft voorlopig enkel Antwerpen een lage-emissiezone. © Laenen

Binnenkort ook een lage-emissiezone in jouw gemeente? Vlaamse regering maakt regels eenvoudiger

Vlaanderen maakt het makkelijker voor kleine gemeenten om in de toekomst een lage-emissiezone in te voeren. Dat blijkt uit een voorontwerp dat de regering vandaag goedkeurde op voorstel van minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Het wordt ook makkelijker gemaakt om buitenlandse overtreders te beboeten.

54 reacties

  • Walter De Weirdt

    5 jaar geleden
    Die gepensioneerden die 5000km per jaar met dat vertroetelde wagentje hun laatste beetje mobiliteit hebben moeten ook nog gepest worden!Dat autootje mag voortaan op de oprit staan als decoratie... Enne, elektrische wagens worden gepromoot maar ze hebben niet genoeg oplaadpunten en in de winter te weinig elektriciteit,daar hadden ze in Brussel nog niet bij stilgestaan....
  • Henri Troyat

    5 jaar geleden
    Woon in een verkaveling van een paar honderd huizen. Op 300 m vandaan ligt een ringweg. Al meer dan 40 jaar rijdt De Lijn deze kern voorbij om op het einde van deze Ring (een kleine 2 km) terug een landelijke dorpstraat in te slaan waar je dan wel de bus kunt nemen. Gewoon 2 km vroeger inslaan, tientallen schoolkinderen opladen en op dezelfde weg (die dorpstraat) gewoon doorrijden. Lijn en organisatie is bedroevend. Nul komma nul. Niemand die dat daar opmerkt op een landkaart? Prutsers.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Heeft men al eens berekend hoeveel nuteloze jobkes er zijn bij gekomen maar ja jobs , jobs , jobs
  • gee cos

    5 jaar geleden
    Lage emissie zone goed en wel maar ik betaal met mijn zogezegde vuile diesel wagen wel verkeersbelasting voor overal te rijden of betalen die groene zone's mijn deel belasting geld terug?
  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    1 op 5 Belgen leeft in armoede. Denk je dat diegene die iedere maand moet uitkijken om rond te komen een electrische auto kan kopen? Enkel een oude tweedehands kunnen ze zich pemiteren en nu mogen ze nog eens extra dokken. Diegenen die zich zonnepanelen kunnen permiteren worden beloond, die dat niet kunnen mogen duurdere stroom betalen. De lasten komen altijd op dezelfde schouders terecht. Als de schatkist maar gevuld wordt zodat de politici het kunnen verspillen.