Premier Mark Rutte tijdens de eerste persconferentie na de ministerraad van 2019
Volledig scherm
Premier Mark Rutte tijdens de eerste persconferentie na de ministerraad van 2019 © ANP

Nederlandse premier Rutte zou bedreigers van hulpverleners oudejaarsnacht “liefst zelf in elkaar slaan, maar dat mag niet”

De Nederlandse premier Mark Rutte zou de personen die tijdens de oudejaarsnacht hulpverleners hebben aangevallen “het liefst allemaal persoonlijk in elkaar slaan”. De aanpak van de regering van wangedrag rond de jaarwisseling heeft in ieder geval onvoldoende gewerkt, gaf hij vanmiddag toe tijdens zijn eerste persconferentie van het jaar. 

2 reacties

  • ludo vc

    5 jaar geleden
    je oogst wat je zaait , dit is in nederland niet anders dan bij ons Rutten en jij zou die zelf in mekaar slaan ??, geen kat die deze woorden gelooft
  • jeroen de rijck

    5 jaar geleden
    Een vuurwerk verbod is een belachelijke zet , precies dat zulke mannen zich daar gaan aan houden , het weerhoudt hun toch ook niet om die mensen aan te vallen en de boel kort en klein te slagen en dat is toch ook verboden , hier is hardere aanpak nodig maar dat is taboe natuurlijk , armere regeringen zowel belgie als Nederland .
  1. Medewerker van Duits EU-parlementslid in de cel op verdenking van spionage voor China
    2

    Medewerker van Duits EU-parlements­lid in de cel op verdenking van spionage voor China

    De medewerker van het Duitse EU-parlementslid Maximilian Krah, bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement lijsttrekker van het extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD), is woensdag in voorlopige hechtenis genomen. Dat heeft het federale parket van Karlsruhe bekendgemaakt. Er is een onderzoeksrechter aangesteld. De 43-jarige man, Jian G, werd maandag opgepakt op verdenking van spionage voor China. Hij werd ook met onmiddellijke ingang geschorst door het Europees Parlement.
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.