Vlaams N-VA-parlementslid Nadia Sminate.
Volledig scherm
Vlaams N-VA-parlementslid Nadia Sminate. © Photonews

N-VA-politica onder vuur na uitspraak over kinderen IS-moeders: “Dit is minstens stemmingmakerij”

Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen heeft kritiek op de manier waarop Vlaams parlementslid Nadia Sminate (N-VA) communiceert over de kinderen van IS-moeders. Volgens Vanobbergen worden de kinderen door haar enkel gepresenteerd als "een gevaar". "Hier wordt ten onrechte een angstcultuur tegenover deze kinderen gevoed", meent Vanobbergen. Sminate zelf reageert verwonderd op de kritiek.

9 reacties

  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Ze zijn een gevaar , misschien niet direct maar op lange termijn komt er miserie van . En wie betaald voor het onderhoud voor al die gasten ? Juist ,daarom laat ze ginder.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Laat die kinderen met ouders ginder. Ze zijn vertrokken hier en gezien de feiten die IS pleegde, medeplichtig eraan.
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Ze is gewoon realistisch, maar dat mag blijkbaar niet. De bevolking is slimmer dan men denkt , dus stop met dat betuttelen en verdoezelen van de waarheid. Wie gaat die opvang en begeleiding weer betalen en wat met de kinderen hier die reeds lang wachten op begeleiding?
  • Marleen Sauvillers

    5 jaar geleden
    Waar zijn ze hier in België toch mee bezig. Niemand wil dan allemaal.Hier źijn zoveel kinderen die hulp kunnen gebruiken.
  • marc daneels

    5 jaar geleden
    Meer dan een terechte opmerking van de politica.Wij investeren enorm veel teveel geld aan de integratie van die kinderen en binnenkort lopen die moeders hier opnieuw vrij rond.