iStock
Volledig scherm
© iStock

Natuurexperts bezorgd over verzwakte dieren in Oostenrijk en Duitsland: “Zware sneeuwval is dramatisch voor hen”

DierenHet einde van het winterse weer is nog niet in zicht in Duitsland en Oostenrijk. Weeronline verwacht dat het de komende dagen in beide landen blijft sneeuwen. Tegen volgende maandag komt er in diverse regio’s nog eens 70 tot 100 cm sneeuw bij. De zware sneeuwval teistert niet alleen de inwoners en wintersporters, maar ook de dieren. “Het is dramatisch voor hen”, zegt professor dr. Sven Herzog van TU Dresden aan de Duitse krant ‘Bild’. 

0 reacties

  1. Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwijnen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”
    PREMIUM
    41

    Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwij­nen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”

    Jaar na jaar worden in Vlaanderen steeds meer everzwijnen geschoten door jagers, vorig jaar waren het er een goeie 3.000. Maar wie denkt dat dit fataal nieuws is voor de soort die pas in 2006 zijn herintrede deed in onze contreien, heeft het helemaal mis. Sterker nog, het stijgende afschot wijst net op een toename van het aantal wilde zwijnen in onze bossen, op onze akkers en – helaas ook – in onze dorpskernen. “Met hoeveel ze zijn, weten we niet”, erkent Jolien Wevers, sinds twee jaar Vlaams everzwijncoördinator. Maar waar zitten ze al? En hoe ver kunnen ze nog oprukken?
  2. Vlamingen al twee dagen van de wereld afgesloten in Oostenrijk: “Nog maar net pension geopend. En daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad”

    Vlamingen al twee dagen van de wereld afgesloten in Oostenrijk: “Nog maar net pension geopend. En daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad”

    Greet Decuyper (50) uit Beersel en haar partner Noël Gys (54) uit Dessel leven door de hevige sneeuwval al twee dagen afgesloten van de buitenwereld in het Oostenrijkse Baad-Kleinwalsertal. Ze openden er net hun pension Gasthof Starzelhaus. Twee meter sneeuw ligt er intussen, maar het koppel verliest de moed niet. “We zorgen er voor dat de gestrande vakantiegangers ’s avonds toch gezellig kunnen eten”, zegt Greet.