‘Geel hesje’ komt om het leven bij actie op snelweg na aanrijding door vrachtwagen, chauffeur spoorloos

Op de snelweg E25 in Visé, nabij Luik, is vrijdagavond omstreeks 19 uur een man om het leven gekomen bij een actie van ‘gele hesjes’. De man werd aangereden door een vrachtwagen en overleed ter plaatse. De chauffeur van de vrachtwagen is intussen spoorloos.

jvh

Een 20 à 30-tal ‘gele hesjes’ voerde vrijdagavond actie op de snelweg E25 tussen Luik en Maastricht, ter hoogte van de afrit in Visé. De actievoerders wilden er - net als bij een eerdere actie op dezelfde plek op 2 januari - vrachtwagens die in de richting van Maastricht reden tegenhouden, waarna een vrachtwagenchauffeur zich een weg door de filterblokkade van de demonstranten zou hebben willen banen.

De vijftiger Roger B. - die samen met zijn echtgenote Jacqueline deelnam aan de actie - werd daarbij aangereden, hij zou op slag dood geweest zijn. Een andere man raakte gewond. Het nieuws werd intussen bevestigd door het Luikse parket en door de burgemeester van Visé, Viviane Dessart.

© *

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval gebeurde. Het parket stuurde een wetsdokter en een verkeersdeskundige ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Vrachtwagenchauffeur spoorloos

Volgens eerste berichten werd de chauffeur van de Nederlandse vrachtwagen even vastgehouden door de politie voor een alcohol- en drugscontrole, en voor verhoor, maar dat nieuws bleek later niet te kloppen: omdat de sfeer ter plaatse “erg grimmig” werd, zou de politie de chauffeur gevraagd hebben om door te rijden en even verderop te stoppen op een snelwegparking. Maar toen de agenten daar ter plaatse kwamen om de man te ondervragen, bleek de vrachtwagen verdwenen.

De chauffeur wordt nu actief opgespoord door de politie. Volgens subsituut-procureur Catherine Collignon zou het kunnen dat de man niet op de hoogte was van het feit dat hij iemand had aangereden.

Het verkeer ondervond al zware hinder door de actie, waardoor de politie een omleiding had ingelegd. Na het ongeval werd alle verkeer in de richting van Nederland op de E25 stilgelegd. De politie waarschuwt voor een “gevaarlijke situatie”, verkeer vanuit Luik kan beter via de E313 naar Hasselt.

© Track 88

© Track 88

© Facebook

© Photonews

© VTM Nieuws

© Facebook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen