Identiteit van chauffeur die ‘geel hesje’ doodreed, is gekend

De bestuurder van de vrachtwagen die vrijdag rond 19 uur een van de actievoerende ‘gele hesjes’ doodreed ter hoogte van een actie op de E25 in Wezet (Visé), is geïdentificeerd. Dat heeft de woordvoerster van de federale politie Sarah Frederickx zaterdagmiddag bevestigd.

LEES OOK. ‘Geel hesje’ komt om het leven bij actie op snelweg na aanrijding door vrachtwagen, chauffeur spoorloos

Details over de identiteit van de vrachtwagenchauffeur worden evenwel niet vrijgegeven. De man wordt nog altijd opgespoord. Ook zijn nationaliteit wordt niet meegedeeld. De man reed met een vrachtwagen die in Nederland is ingeschreven. De opsporing gebeurt van de man ook in samenwerking met de Nederlandse politie.

LEES OOK.Ook Nederlandse politie zoekt naar bestuurder die doorreed na dodelijke aanrijding met ‘geel hesje’ in ons land

Parket houdt persconferentie om 17 uur

Om 17 uur houdt het parket van Luik een persconferentie naar aanleiding van de gebeurtenissen in Wezet. De persconferentie volgt op de manifestatie die de ‘gele hesjes’ van Luik hebben aangekondigd voor 14 uur zaterdagmiddag aan het station in Luik. Het gaat om en solidariteitsactie met Roger, de man uit Luik die doodgereden.

Roger woonde in Liers en werkte bij het bedrijf Intradel. De politie van de zone Basse-Meuse en de verkeerspolitie onderzoeken de zaak. De parketmagistraat heeft ook een expert gestuurd om het ongeval te onderzoeken.

Na het ongeval zou de chauffeur gesommeerd zijn om te stoppen op een parking wat verderop. Toen de politiemensen daar aankwamen, bleek de vrachtwagen echter te zijn doorgereden, aldus Catherine Collignon, woordvoerster van het parket van Luik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen