Anouk Van Gestel, hoofdredactrice van het Franstalige vrouwenmagazine Marie Claire, bood een jonge Soedanees onderdak aan.
Volledig scherm
Anouk Van Gestel, hoofdredactrice van het Franstalige vrouwenmagazine Marie Claire, bood een jonge Soedanees onderdak aan. © Jan De Meuleneir/Photo News

Parket tekent beroep aan tegen vrijspraak vrijwilligers die migranten onderdak verleenden

Het parket-generaal van Brussel heeft beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank in december betreffende het dossier van mensen die migranten onderdak hadden geboden. In dat proces werden vier burgers, onder wie journalisten Anouk Van Gestel en Myriam Berghe, vrijgesproken. Dat heeft het Burgerplatform deze namiddag aan Belga meegedeeld. Volgens die steunorganisatie betreft het beroep alle bepalingen van het vonnis, dus ook de vier vrijspraken. Het parket-generaal bevestigde het nieuws later op de dag.

14 reacties

  • Bob Bedford

    5 jaar geleden
    @ Gino Denil: je formuleert het juist, maar interpreteert het verkeerd, want die mensen die in Brussel in dat park vertoeven zijn helemaal niet in levensgevaar ! Dus de wet is niet van toepassing. Zo simpel is het !
  • censor

    5 jaar geleden
    Veel hulpverleners zijn eenzaam en die willen een beetje 'gezelschap' zeker?
  • Rogé Brouwers

    5 jaar geleden
    Als het begint geld te kosten aan die zogezegde vrijwiligers zullen ze de kosten wel op de werkende bevolking schuiven.Vermoedelijk geen nagel om aan hun gat te krabben.Ken er zo verschillende...Wedde een dag te laat,een droge boterhan,maar voor de rest veel tamtam
  • Geert Vandewalle

    5 jaar geleden
    En terecht -illegalen helpen is strafbaar.
  • Francois Sals

    5 jaar geleden
    Parket heeft gelijk , deze " hulpverleners" ...respecteren niet de wet ,dus veroordelen is de boodschap.