© AP

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

Londense luchthaven weer open na “chemisch incident”

De luchthaven London City Airport is vrijdag rond 19.00 uur plaatselijke tijd heropend, na een evacuatie omwille van een mogelijk "chemisch incident". "Metingen brachten geen onregelmatigheden aan het licht en het gebouw werd doorzocht, geventileerd en veilig verklaard", aldus de Londense brandweer. Mogelijk lag traangas aan de basis van het incident.

Ongeveer 500 reizigers en personeelsleden waren geëvacueerd, nadat er kort na 16.00 uur lokale tijd een brandalarm was afgegaan. Er was sprake van een "chemisch incident" en een aantal mensen kregen verzorging omdat ze klaagden over ademhalingsmoeilijkheden. Nadat brandweerlieden en politiemensen in beschermende pakken de terminal hadden doorzocht, werd het gebouw weer vrijgegeven.

Tijdens de sweeping werd wel een voorwerp gevonden dat "vermoedelijk een traangasspuitbus is", aldus de luchthaven zelf op Twitter. "De oorzaak van het incident moet nog bevestigd worden, maar de politie onderzoekt of het het gevolg was van een accidentele ontlading van de spuitbus".

London City Airport is niet de belangrijkste luchthaven van Londen (dat is Heathrow), maar de luchthaven ligt wel het dichtst bij het centrum. Het is een luchthaven met een relatief korte landingsbaan en wordt dus vooral gebruikt door kleinere vliegtuigen die op Europese bestemmingen vliegen. De meeste passagiers zijn zakelijke reizigers, die profiteren van de korte afstand tussen de luchthaven en de belangrijke zakenwijken City of London en Canary Wharf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer