© BFM

Wegverzakking zorgt voor enorme verkeerschaos in omgeving van Ikea aan Boomsesteenweg

Een wegverzakking op de Boomsesteenweg zorgt zaterdag voor een enorme verkeerschaos in de omgeving van het winkelcentrum waar onder andere Ikea en Media Markt gevestigd zijn. De parking van Ikea is niet bereikbaar vanaf de A12. De politie vraagt met aandrang de omgeving te vermijden.

Dennis Van Damme

De parking van Ikea is niet bereikbaar vanaf de A12. Wie zijn voertuig op dit moment op de parking van Ikea heeft staan kan ook niet wegrijden via de A12, waardoor alles vast komt te zitten.

“De uitrit naar de Boomsesteenweg kan niet worden gebruikt. We raden iedereen die wil vertrekken aan om hun verplaatsing uit te stellen, want de straten in de wijde omgeving zijn dichtgeslibd”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Wie toch wil of moet vertrekken, moet de uitgang aan de achterzijde gebruiken. Maar grote vertragingen zijn zo goed als onvermijdelijk.”

De herstelling van de verzakking zou pas morgen of maandag kunnen plaatsvinden.

“De verzakking is vermoedelijk het gevolg van een lek in de hoofdriool”, zegt ingenieur Nico Dries van Water-link. “Omdat het wegdek gedeeltelijk ondermijnd is, hebben we in samenspraak met de politie de rechterrijstrook afgesloten. Het is jammer genoeg de enige mogelijkheid. We kunnen het risico niet nemen. Door de regenval bestaat het risico dat de fundering verder wegspoelt. Morgenvroeg gaan we de situatie evalueren. De herstelling staat voorlopig gepland voor maandag.”

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER