© GMax

Lierse pakt verdiend de zege, match ligt kwartier stil nadat licht uitvalt

Lierse is goed op weg naar de eerste periodetitel in 1B. De Pallieters klopten vrijdagavond Tubeke met 1-3. De wedstrijd lag een kwartier stil nadat het licht in het stadion was uitgevallen.

JoRo, JaTi

Lierse begon hevig én efficiënt aan de match. Er waren zeven minuten gespeeld of De Belder, op aangeven van Vinck, zorgde al voor de 0-1. De betere mogelijkheden bleven voor de bezoekers. Kansen voor Frans en Zizo verdienden misschien een beter lot. Benson scoorde wel, een knap doelpunt trouwens. De kwieke Lierenaar koos de verste hoek uit en nette heel fraai een tweede bezoekende goal. Een verdienstelijk Tubeke kon Lierse niet in de problemen brengen. Het was pas kort voor het rustsignaal toen Babic een gericht schot plaatste waar Vanhamel op zich weinig problemen mee kende.

Tubeke kwam beter uit de kleedkamer, en in minuut 53 kopte Nirisarike de aansluitingstreffer binnen. Enkele minuten later ging het licht uit, letterlijk. De match werd gestaakt, pas om 22u06 waren de lichten weer op sterkte om verder te spelen. Tegen de gang van het spel in maakte Lierse de 1-3. De Belder zette de licht toegekende strafschop om. De bezoekers hielden daarna de match onder controle, er werd niet meer gescoord.