Veel schade bij plofkraak Bpost in Kinrooi

© vrs

Onbekenden probeerden een plofkraak te plegen bij Bpost op de Neeroeterseweg in Kinrooi. Dat meldt VRT. De materiële schade is aanzienlijk, maar er werd geen buit gemaakt. Dat maakte de lokale politie van de zone CARMA zondag bekend

neac

De melding over een mogelijke plofkraak kwam rond 4.10 uur binnen. Omwonenden hadden een luide knal gehoord en merkten schade op aan het postkantoor op de Neeroetersesteenweg. De daders lieten gas ontploffen in de burelen van het postkantoor, aldus de VRT. Politie CARMA kwam ter plaatse en stelde vast dat er heel wat schade is door de ontploffing, maar kon geen verdachten oppakken. De geldautomaat en een deel van de rechterzijde waren vernield. De ontmijningsdienst van het leger DOVO kon bevestigen dat er gebruik is gemaakt van springstoffen.

Het is niet de eerste keer dat er een plofkraak wordt gepleegd in Kinrooi. Op 4 juni 2018 was het ING-bankkantoor in het centrum al slachtoffer. Ook in het Limburgse Lummen, Bree en Overpelt waren er al plofkraken vorig jaar.