© AFP

Dodentol na zware gasexplosie in Parijs loopt op: vierde lichaam aangetroffen

Zondag is het lichaam van een vrouw aangetroffen onder het puin van de bakkerij in Parijs waar zaterdag een zware ontploffing plaatsvond. Dat brengt de dodenbalans van die explosie op vier, meldde het parket van Parijs. Eerder op de dag had het parket van Parijs al laten weten dat er nog gezocht werd naar een vermiste vrouw, maar het is voorlopig nog niet duidelijk of het om dezelfde vrouw gaat.

Bij de explosie, die hoogstwaarschijnlijk door een gaslek in een bakkerij werd veroorzaakt, zijn zaterdag volgens officiële cijfers vier mensen omgekomen. Twee brandweerlieden, die ter plaatse waren voor een interventie rond het gaslek, kwamen om het leven. Net als een Spaanse toeriste, zo bleek zaterdagavond. De vrouw, die met haar echtgenoot op vakantie was in de Franse hoofdstad, is bezweken aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Ondertussen is een vierde lichaam, eveneens van een vrouw, geborgen. Haar identiteit is nog niet bekend. 10 mensen raakten zwaargewond en 37 anderen liepen lichte verwondingen op.

Het ongeluk deed zich tegen 09.00 uur voor in de Rue de Trévise, ongeveer een kilometer in vogelvlucht van de Parijse opera. Verschillende huizen liepen zware schade op. Honderden mensen kunnen hun woningen in de omgeving voorlopig niet meer in, schrijft Le Figaro. Ze werden door de autoriteiten in andere accommodaties ondergebracht.

Rond de 100 politieagenten en bijna 200 brandweerlieden werden volgens Binnenlandse Zaken na de explosie ingezet. De veiligheidsinstanties onderzoeken momenteel, of aanpalende gebouwen niet zodanig beschadigd zijn dat ze een gevaar kunnen vormen voor bewoners en omwonenden.

Minuut stilte bij Brusselse brandweer

De brandweermensen van Brussel hebben zondagochtend een minuut stilte in acht genomen ter ere van hun Parijse collega’s die zijn omgekomen bij de explosie. “De Brusselse brandweerlieden zijn erg geschokt door het drama dat de bevolking van Parijs en het brandweerteam van Parijs treft”, zegt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer. Hij wijst erop dat dit drama onderstreept welke grote risico’s de brandweermensen nemen als ze uitrukken om hun landgenoten te beschermen.

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER