Toon Aerts is de nieuwe Belgische kampioen veldrijden.
Volledig scherm
Toon Aerts is de nieuwe Belgische kampioen veldrijden. © BELGA

Toon Aerts is de nieuwe Belgische kampioen veldrijden na beklijvend duel met Wout van Aert

VeldrijdenToon Aerts is de nieuwe Belgische kampioen veldrijden. De kopman van Telenet-Fidea haalde het na een beklijvende wedstrijd vol wisselende kansen voor Wout van Aert. Michael Vanthourenhout werd derde in Kruibeke.

39 reacties

  • johan Maddens

    5 jaar geleden
    Meulenbergs , iets duidelijker aub waarom Wout zich belachelijk maakt . Heeft 17 tweede plaatsen , staat tweede in de wereldbeker en rijdt zich iedere wedstrijd op het podium , en is in voorbereiding voor het wegseizoen , en is nog maar 24 jaar oud . Wie maakt zich dan belachelijk , Wout of jij ??
  • Johan Meulenbergs

    5 jaar geleden
    Mooie koers met een verdiende winnaar. Wat Wout Van Aert betreft .. moet zich nu echt dringend gaan afvragen "ben ik goe bezig" want hij maakt zich belachelijk. Hij moet kiezen: in het veld of op de weg want beide kan hij niet. Zo simpel is dat!!
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Roger Deprez, het klopt wat je zegt voor het grootste gedeelte dan toch. Het is wel zo dat vdPoel schijnbaar moeiteloos overstapt van het MB en veldrijden naar de weg door deze zomer NK kampioen te worden op de weg tegen al die steengoede renners.Het NK 2018 was een wedstrijd over 221,6 km. Het zal ook wel te maken hebben met talent en dat heeft Mathieu veel meer dan Wout,jammer maar helaas.
  • johan Maddens

    5 jaar geleden
    Roger Deprez , het is inderdaad moeilijk te combineren het veld en de weg .Maar wie beweerd dat Wout nu al in topvorm is . Hij mag zich toch voorbereiden . Wout zal veel meer wegwedstrijden winnen dan Stybar en Boom.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Dit seizoen van Wout is het resultaat van willen presteren in het veld en op de weg in top klassiekers, de twee samen top gaan niet en kijk naar Boom en Stybar toch zeker geen meelopers. VDP zijn begeleiding heeft dat beter bekeken want M-B ligt veel korte bij veldrijden dan de veel te zware uithoudingstrainingen voor top klassiekers van 250km en meer. Ook M-B kunnen mee in het veldrijden en hebben dadelijk een zeker resultaat, wegrenners kunnen niet mee in het veld.