© Belga

© fdg

thumbnail: null
thumbnail: null

Jolien D'Hoore pakt zilver op EK piste

Jolien D'Hoore is op het EK piste tweede geworden in de puntenkoers.Kirsten Wild pakte haar tweede gouden plak. De Belgische strandde op centimeters van goud... "Een halve banddikte verschil tussen goud en zilver", zuchtte ze.

vermi

Nicky Degrendele zette in de keirin de toon met een zilveren plak. In de puntenkoers deed Jolien D'hoore haar dat na. Duwt wereldkampioene Katarzyna Pawlowska haar voorwiel een paar centimeters eerder over de streep dan is Jolien D'hoore en niet de Nederlandse Kirsten Wild Europese kampioene puntenkoers. "Ik wist dat ik de slotspurt moest winnen en dan nog was ik afhankelijk van wat Wild zou sprokkelen", vertelde Jolien na de huldiging in de Velodrome National.

"Dit wordt een opwarmer voor de ploegkoers", stelde D'hoore vooraf. "De pistetred opnieuw in mij opnemen, is belangrijk." De jongedame uit Schelderode liet meteen in haar kaarten kijken. Zo maar wat mee rijden is niet aan de bronzen medaillewinnares van Rio besteed.

"Zondag gaan we voor meer", bleef Jolien met een dubbel gevoel achter. "Als opwarming zilver pakken op een EK is mooi, maar finaal gaat het om winnen. Honderd procent was ik niet. Ik wou snel punten pakken zonder veel energie te verbruiken. In Qatar was de conditie goed en dat bevestigde ik vandaag. Verliezen met één punt is zuur, maar dat is koers. Meer dan een troostprijs is het voor mij niet. Met vertrouwen trekken Lotte Kopecky en ik naar de ploegkoers. De kans is zeer groot dat de Nederlanders opnieuw de felste belagers worden. Kenny De Ketele deed me uit de doeken hoe je de voorbereiding van de spurten moet aanpakken. Ik zal Lotte sturen, precies zoals Kenny dat met Moreno doet. Een gecontroleerde koers wordt het zeker niet." (fdg)

Jolien D'Hoore pakte deze zomer nog brons in het omnium op de Olympische Spelen in Rio en was vorige week og actief op het WK wielrennen op de weg.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer