Bisschop Johan Bonny werkte mee aan het nieuwe leerplan.
Volledig scherm
Bisschop Johan Bonny werkte mee aan het nieuwe leerplan. © belga

"Leerlingen moeten Bijbel weer kennen”

Leerlingen die het vak rooms-katholieke godsdienst volgen, zullen weer meer theoretische kennis over het christendom moeten hebben. De Vlaamse bisschoppen, verantwoordelijk voor de invulling van het vak, maken een ‘canon’ van 349 katholieke begrippen tot kern van het leerplan.

257 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Goed dat Paasmaandag ook nog een betaalde feestdag is of je kan er nog een driedaags congres (aan (vooraf laten gaan en) besteden)
  • Jan Van Overveldt

    5 jaar geleden
    Ik ben tegen godsdienstles op school. Maar ik vraag mij af waar die "Bijbelstudie" op gebaseerd is. Het oud-testament? Het nieuw testament? De 10 geboden? De bijbel is gewoon een verzameling van brieven, die "NU"een verzameling e-mails zou zijn. Niemand leest dat...Bijbel is in AD 60 geschreven in Egypte, momenteel bestaan er al 4 versies van, zie de "Dode Zee" rollen
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De 10 geboden staan zelfs niet eens in de originele Bijbelteksten. Die zijn een reductie en constructie achteraf. Er stonden er meer in. Niet altijd hoogstaand. Zoals ook het gebod om het altaar van andersgelovigen te vernietigen. En binnen het Christendom zijn er ook twee strekkingen. Een strekking die de geboden als een gebod beschouwt en een strekking die ze als een gelofte beschouwt.
  • Pol Gilbert

    5 jaar geleden
    De Bijbel zou iedereen helemaal gelezen moeten hebben.
  • kami sama

    5 jaar geleden
    Inderdaad, godsdienst afschaffen en geef maar wat aarderijkskunde of geschiedenis. Maakt niet uit maar iets dat zijn nut heeft.