Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

1 op 8 ondernemers is depressief

Eén op de acht ondernemers in ons land is depressief. Dat blijkt uit een bevraging door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. Toch blijft 35% voltijds werken.

25 reacties

  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    logisch, hoge lasten, veel klagend personeel
  • Myrtle Marien

    5 jaar geleden
    Wie ooit een zelfstandig statuut heeft gehad weet dat de sociale bijdragen gewoon moordend zijn. Zeker in de aanvang. Vele jonge mensen worden momenteel in een zelfstandigenstatuur gedwongen, maar als de ouders niet helpen overleven die gewoon niet. De schraapzucht van onze overheid is moordend voor zelfstandigen. Maar het statuut heeft een voordeel. Het maakt een lolletje van niet kunnen werken. Want niet kunnen werken is geen inkomen. Iedereen zou hier gelijk geschakeld moeten worden.
  • Jean-marc Geirnaert

    5 jaar geleden
    7 op 8 werknemers zijn ook depressief, maar ja die hebben geen enkele keus dan langer werken
  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Geen wonder. De sociale bijdragen zijn altijd minstens 3000 euro per jaar, ook als er niets binnenkomt of overblijft. Ik pleit voor een afschaffing van sociale bijdragen in de eerste 5 jaar van het statuut.
  • marc werbrouck

    5 jaar geleden
    Te veel zelfstandigen beginnen aan een avontuur dat slechts voor 1/10 of nog minder is voorbereid. Uiteraard komen veel van die mensen dan zichzelf tegen. Ze zien enkel de rijkere zelfstandige als voorbeeld tot ze zelf voor een voldongen feit staan. Iemand die OP VOORHAND niet weet dat men als zelfstandige meer dan 36u/week zal moeten werken zou beter nooit starten. En de HORECA is geen laatste stap om uit de miserie te geraken wel integendeel!