© EPA

DISCUSSIE. Werken en toch niet rondkomen: moet het minimumloon omhoog?

Het is moeilijk te aanvaarden dat er mensen zijn die voltijds werken en toch niet rondkomen. Vandaag, maandag, gaat vakorganisatie ABVV actie voeren om het minimumloon op te trekken naar 14 euro. Moeten overheid en bedrijfswereld zich hier snel voor engageren?

ph

De getuigenis van Willy Wante (58) geeft aan dat de armoedegrens in zicht komt, wanneer je maar 10 euro per uur verdient. Over pensioen, en mogelijke ziekte, durft Willy zelfs niet nadenken. Het optrekken van het minimumloon naar 14 euro, de concrete vraag van ABVV, zou een groot verschil uitmaken voor Willy en vele andere werkende mensen.

Het is niet eenvoudig om het minimumloon zomaar op te trekken. Aan de kant van de bedrijven wordt gewezen op de concurrentiekracht van ons land, en de hoge loonkost. Het zou zelfs jobs in gevaar brengen: bedrijven zouden geen laaggeschoolden meer aannemen.

Wat vindt u? Is het zo eenvoudig als het lijkt om het minimumloon op te trekken? Of zit de oplossing in het scholen van werknemers, zodat ze naar een hoger verdienniveau kunnen?

Reageer via onderstaand formulier. Een aantal reacties worden dinsdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER