De vakbonden op weg naar hun ontmoeting met premier Charles Michel.
Volledig scherm
De vakbonden op weg naar hun ontmoeting met premier Charles Michel. © BELGA

Ontgoochelde vakbonden na overleg met de regering: “Geen garanties dat naakte ontslagen bij Proximus vermeden zullen worden”

De vakbonden van Proximus hebben deze namiddag ontgoocheld gereageerd na afloop van hun ontmoeting met premier Charles Michel, minister van Werk Kris Peeters en minister van Telecom Philippe De Backer. “Er is geen engagement van de regering om als meerderheidsaandeelhouder te wegen op het beleid bij Proximus. We hebben geen garanties gekregen dat naakte ontslagen vermeden zullen worden”, zei vakbondsman Bart Neyens van ACOD. Bij de christelijke vakbond klinkt eenzelfde geluid.

16 reacties

  • Louis Benasque

    5 jaar geleden
    @Peeters Freddy ik ben het met je eens. Helaas is Proximus niet de enige die sportploegen sponsort. Concurrent Telenet is koning van het veld op Sponsorship Awards. Onze internetkosten zal hoog blijven :-(
  • Ruud Roeders

    5 jaar geleden
    snap niet dat ze nog klanten hebben, dus zo raar is dit niet .
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Simpel, de regering kan nog niet eens een land besturen, laat staan een bedrijf. Ik weet niet waarom men naar Michel trekt. Zijn woorden en ook die van andere ministers zijn leeg en nietszeggend.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Vakbonden zijn nooit content daarom dat er zoveel bedrijven vertrokken zijn. Beter zou zijn dat Proximus stopt met sportploegen te sponsoren en dat gfld in vermindering brengen van hun klanten.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Aanwerven van ICT'ers in Mumbai in India die het werk van ginds gaan doen, bij Telenet is dat al.