Gevangenis van Vorst.
Volledig scherm
Gevangenis van Vorst. © Baert Marc

“D-vleugel gevangenis Vorst is de SS-vleugel”: 22 cipiers en directrice staan morgen terecht voor wangedrag

Tweeëntwintig cipiers van de gevangenis van Vorst moeten zich vanaf morgen verantwoorden voor de Brusselse correctionele rechtbank voor wangedrag tegenover gevangenen. De Brusselse raadkamer verwees hen in juni door omdat ze zich onder andere schuldig zouden hebben gemaakt aan de onmenselijke behandeling van gedetineerden. Ook de directrice van de gevangenis staat morgen terecht, voor schuldig verzuim.

10 reacties

  • Jessica Krzosek

    5 jaar geleden
    Het kan zijn dat vele zullen denken vanja weet je dat gebeurt daar dus ik bemoei me niet. Ik denk juist dat er iets aan gedaan moet worden! Het is niet dat wanneer ze ‘criminelen’ zijn, ze geen recht hebben om menselijk behandeld te worden. Wat daar gebeurd vind ik al helemaal niet correct. Veel mensen zitten daar om hun straf uit te zitten en daarna hun leven ook te betere. Met zulke herinneringen denk ik niet dat ze later met rust in slaap zullen vallen.
  • Marc van Maele

    5 jaar geleden
    Misdadigers of niet: indien deze feiten echt zijn dan is er geen straf zwaar genoeg voor deze cipiers en de directrice
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Ik heb geen medelijden met criminelen, en ze kosten veel geld van de belastingbetaler. Blijf op het rechte pad.
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Louis Benasque, dus ook de slachtoffers van die gevangenen...Rechten gedetineerden hier, rechten daar, feestmaal met Kerstmis, nieuwe pingpongtafel in de ontspanningsruimte, tv in de cel...."Mensonwaardige toestanden" want de verf bladdert van de muren... en dat terwijl het vol zit met "schilders". Vergeet niet dat vooraleer je hier in een cel eindigt, je al zeer veel op je kerfstok moet hebben en je al zeer veel mensenleed veroorzaakt hebt!
  • Louis Benasque

    5 jaar geleden
    Ieder individu heeft recht op een menswaardige behandeling.