Bewakingscamera verraadt brandstichter: buurvrouw gefilmd terwijl ze wagen in brand steekt en naar brand komt kijken

© pd

Een zware brand in Eine, een deelgemeente van Oudenaarde, is wel degelijk aangestoken. Het parket kon een verdachte oppakken. De verdachte is de buurvrouw van de slachtoffers. Op de beelden van de bewakingscamera was te zien hoe ze de auto in de fik stak en later naar de bluswerkzaamheden kwam kijken.

pd,adm

De brandweerpost Oudenaarde rukte zondagavond rond 23 uur uit voor een brand in de Klaproosstraat, een doodlopende zijstraat van de Heurnestraat op de grens van Eine met Heurne. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stonden een auto en een carport in lichterlaaie.

De bewoners, een jong gezin, waren thuis en konden zich tijdig in veiligheid brengen. De auto brandde volledig uit. Ook de carport, die tegen de zijgevel van de woning was aangebouwd, werd helemaal vernield. De brandweer kon wel op het nippertje voorkomen dat de woning noemenswaardige brandschade opliep.

Kwaad opzet

Van meet af werd gewag gemaakt van kwaad opzet. Het gezin was eerder al slachtoffer van vandalisme. Zo werden de banden van de auto al eens lek gezet en werd het koetswerk met krassen beschadigd. Precies daardoor werd beslist om een beveiligingscamera te plaatsen. De politie nam de plaats in beslag. Het parket van Oost-Vlaanderen vorderde een branddeskundige.

De beelden van de camera deden de brandstichtster de das om. Op de beelden was te zien hoe de alleenstaande buurvrouw de auto in brand stak. Opmerkelijk is dat de vrouw tijdens de bluswerken gewoon stond toe te kijken.

Buurvrouw gearresteerd

De lokale politie van de Vlaamse Ardennen arresteerde zondagavond de 51-jarige vrouw. Zij wordt op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde op verdenking van opzettelijke brandstichting. Het parket vraagt haar aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen